4 ideer til aftensmad der både er velsmagende og sund

Der er måske nogen, der tænker, at man ikke kan være på et vægttab og stadig få lækker og spændende mad; at det hele bare er kål, gulerødder og tørre stykker kylling. Selvfølgelig handler det om generelt at have en sund livsstil, når man er i gang med et vægttab, men man skal heller ikke gå helt ned på livskvaliteten. Derfor er det heldigt, at der faktisk findes en masse gode retter, som både er velsmagende og sunde. Nogle af disse bud på aftensmad vil blive nævnt herunder.

Mexicanske pandekager

Det første bud på aftensmad, som både er sundt og smager rigtig godt, er mexicanske pandekager. Det er allerede en klassiker i rigtig mange hjem, fordi det er sundt, nemt og smager godt - det er nærmest den perfekte kombination.

Grunden til at mexicanske pandekager er sunde, eller i hvert fald kan være det, er, at det er oplagt at fylde dem til randen med en masse lækre grøntsager. Et bud på en rigtig lækker og sund madpandekager kunne eksempelvis bestå af følgende; en madpandekage (selvfølglelig), et lag af nogle kidneybønner i en tomat-hvidløgssovs, agurker, rød peber, løg, godt med salat og lidt guacamole på toppen.

Ved at gøre dette får man nemlig en masse sunde ingredienser i, samtidig med at det også indeholder rigtig meget smag. Og så kan man altid skifte bønnerne ud med nogle kylling eller oksekød, hvis man er mere til, at der skal være lidt kød på bordet.

Laks med grøntsager

Fisk er godt, og fisk er sundt, og derfor skal en ret med fisk selvfølgelig også nævnes her. En fisk, som de fleste kan lide er eksempelvis laks, og den kan sagtens være en del af en sund aftensmad. Hvis man holder sig væk fra en ret a la pasta med fløde og laks, og i stedet for laver et lækkert stykke laks, enten i ovnen eller på panden, med en masse grøntsager til, fungerer det nemlig rigtig godt.

Bagte rodfrugter passer eksempelvis rigtig godt til et stykke laks - og så kan man måske også lave en frisk salat ved siden af, hvis man lige synes, at der mangler lidt.

Rispapirsruller

En ret, som er begyndt at blive mere og mere populær, er de såkaldte rispapirsruller. Lidt ligesom med de mexicanske pandekager kan man altså fylde det her rispapir med lige de grøntsager eller det fyld, man godt kan lide. En lækker, sund og smagfuld rispapirsrulle kunne eksempelvis bestå af mango, agurk, gulerod, forårsløg, avokado og en lækker peanutbutter sauce.

Og så kan man egentlig bare eksperimentere lidt med, hvilke smage man tænker vil gøre noget godt for retten. Så længe man beholder alle de lækre grøntsager og frugter i rispapirsrullen - så må man gøre den mere spændende med en smagfuld sauce.

Wokretter

Hvis man gerne vil have en ret, som man hurtigt kan få bikset sammen, og som måske endda kan holde i nogle dage, så kan man også prøve at kaste sig i en lækker wokret. Det, der nemlig er så skønt ved wokretter er, at man faktisk kan proppe lige det, man har lyst til i dem. Ofte vil ingredienser som løg, hvidløg, kokosmælk og nogle gode krydderier være fast inventar, og for så at gøre det til en lækker og sund ret, kan man proppe en masse af de grøntsager, man har i skuffen, i.

Det kunne eksempelvis være hvidkål, gulerødder, sukkerærter, rød peber og den slags. Og hvis man også gerne vil have smagen af kød med, kunne det eksempelvis være noget kylling, som jo også fungerer ganske glimrende i en sund og nærende kost.

Menu
Top