Skal køkkenudstyret købes på afbetaling eller kontant? 5 ting du skal overveje inden du beslutter dig

Har I længe været i gang med en større renovering af familiens køkken og trænger til nyt køkkenudstyr. Eller blot trænger til udskiftning af jeres gamle køkkenudstyr. Så er der gode råd at finde her for investering i nyt, hvis også jeres budget er i bund.

Køb af nyt køkkenudstyr

Det er altid mest hensigtsmæssigt at købe ting kontant og ligeledes løbende spare op. Men der kan være grunde til at man investerer i større ting på afbetaling som bl.a. køkkenudstyr. Bl.a. fordi at køkkenudstyr i god kvalitet kan koste en del. Og ligeledes har man måske ikke lyst til at vente en årrække på at få det udstyr, man så brændende ønsker sig. Heraf kan afbetaling være fordelagtigt, trods tilskrivning af renter og gebyrer. Du kan se forskellige lånemuligheder her og samtidig have for øje at gå efter det bedste lånetilbud for et kviklån.

Du bør dog have øje for disse 5 ting, inden du beslutter dig for et hurtigt kviklån.

  1.          Renterne er ofte dyre og påskrives månedligt. Penge som ligeledes skal betales tilbage. Renter kan dog fratrækkes i skat. Men det er efter gældende skatteregler. Så det er også noget, du kan tage med i betragtning.
  2.          Oveni tilskrives et kviklån et månedligt gebyr. Nogle gebyrer kan være fradragsberettiget. Men det er noget, du selv skal være opmærksom på og undersøge, når du udfylder din årlige selvangivelse.
  3.          Kviklån er til for hurtige dyre penge. Altså ikke tilrådelige for ens økonomi i længden. Netop fordi renterne og gebyrer er ekstraordinære høje i forhold til et alment banklån. Men har du ikke den eller andre muligheder for at låne penge, så er der kun kviklån tilbage.
  4.          Beslutter du dig for køb af nyt køkkenudstyr på afbetaling. Netop for at få hele køkkenudstyret i hus på en gang. Men også for at slippe med at bruge tid på at indkøbe det over flere omgange. Det koster nemlig også i fragtomkostninger. Du kan dertil gennemgå dit budget for besparelser på andre ting, så du heraf får mulighed for at betale dit kviklån af hurtigere. På den måde formindsker du også den samlede købspris.
  5.          Du kan også gennemgå dit gamle køkkenudstyr. Måske noget ligefremt er salgsbart frem for, at du blot smider det ud. På den måde henter du også nogle penge hjem til dit nye ønsket køkkenudstyr. Hav dertil øje for god kvalitet som bl.a. støbejern er. Og har du ikke før stiftet bekendtskab med køkkenudstyr i støbejern, så er det virkelig gedigent køkkengrej. Det holder i mange år, hvis du også vedligeholder det rigtigt, udover at det også oser af et lækkert, rustikt og tidløst design. Hvilket klæder ethvert madglad køkken.

Madglæde med god samvittighed

At lave god mad er noget mange mennesker sætter pris på. Udover god mad af ordentlig kvalitet er det også hyggeligt at fremtrylle lækker mad i ordentlige gryder og på pander. Det bidrager til æstetik, hvilket vi som mennesker også behøver. Det kan ligeledes være at drikke et godt glas vin eller en øl til sin mad i et flot glas. Det bidrager til hygge og afslapning, hvilket mange mennesker ynder efter en travl dag. At vælge kvalitetsrigtigt køkkenudstyr til sit køkken koster en del flere penge end almen køkkenudstyr.

Men på sigt er det langt mere fornuftigt at indkøbe, det man virkelig godt kan lide frem for at stå med noget, man alligevel skiller sig af på sigt. Så kan du ikke vente med at få det rette køkkenudstyr til familiens køkken, så lån om ikke andet pengene via et kviklån med god samvittighed. Fremfor at du skal vente og måske også overraskes over at noget køkkenudstyr kan være udgået. For det sker jo til tider også. Men husk altid på, at kviklånet som oftest er en dårlig ide.

Etablering af hjem koster altid

Etablering af hjem er altid omkosteligt. Især når man er ung og bare gerne vil have det hele på engang. Men er du lidt snusfornuftig, så kan du planlægge dig ud af det. Der kan faktisk gå sport i det, så du også får mest for dine penge. Som sagt er det altid tilrådeligt at spare op og betale kontant. Men det er nok de færreste mennesker, som ikke til tider har måtte låne lidt ekstra penge.

Netop for hjælp til at komme igennem en periode, hvor ens økonomi har været lidt ekstra stram. Men med kreativitet og kreative løsninger kan man komme langt. Og anvender du det i andre sammenhænge i dit hjem, ja så brug penge på ordentligt køkkenudstyr fra start. Også hvis du eller hele familien er glad for at lave mad, og I ligeledes værdsætter tiden hermed.

Lav budget for dine forbrugsønsker

Ønsker er til for at blive opfyldt. Nogle sker hurtigere end andre. Men laver du et budget, hvor du lægger penge til side til dine forbrugsønsker, så vil du hurtigt kunne se resultaterne heraf. For budget er til for at synliggøre, hvad man bruger sine penge til. Små som store ting. Sideløbende kan du også ønske dig køkkenudstyr i en lækker kvalitet som gaver. Hvilket også bidrager til at få ens ønsker opfyldt hurtigere.

Gå efter god kvalitet

At købe køkkenudstyr eller andre ting i dårlig kvalitet er penge, der er givet dårligt ud. Trods man kan fristes, har de fleste mennesker nok haft oplevelsen; at det i sidste ende aldrig lønner sig. Det er ærgerlig penge, som reelt set misanvendes, idet de jo også skal tjenes efter skat.

Så du kan jo love dig selv, at blive lidt mere bevidst om, hvad du bruger dine penge til. Du vil helt sikkert erfare, at forbrugsfeberen til tider griber om sig. I ligegyldige ting du egentlig slet ikke behøvede. Fremfor at gå målrettet efter de ting, du virkelig ønsker og også får stor glæde af at have i dit hjem.

Lækkert køkkenudstyr må også gerne være til pænt brug

Køkkenudstyr som man også kan dække op med er altid flot. Og man går aldrig fejl af køkkenudstyr i støbejern. Det tager sig æstetisk godt ud både inde og ude og kan anvendes til alle slags komfurer også grill. Dertil kan køkkenudstyr i støbejern bruges over træbål, så udendørs madlavning er også muligt. En dejlig suppe er oplagt at lave udendørs på de skønne efterårsdage, hvor solen stadig titter frem og giver varme og kontrast til efterårets smukke farver. Det kan være et skønt samlingspunkt for hele familien, når haven skal ryddes op, inden vintermånederne sætter ind.

Tag støbejernspanden med på jeres campingferie

Er I en familie, som dertil ynder at campere rundt omkring i verden, når I skal holde ferie, er køkkengrej i støbejern uundværligt. Meget mad kan laves på en støbejernspande sideløbende med en grill. Og da en støbejernspande også kan tilgås en grill, er det oplagt at medbringe den. Men også støbejernsgryder. Især hvis I også er en større familie. De vil kunne bidrage til alles jeres måltider, uanset om I skal lave æg, svitse grøntsager m.m.

Køkkenudstyr i støbejern er yderst holdbart

Vedligeholder du dit køkkengrej i støbejern rigtigt, vil det holde i mange år. Det er set, at det er køkkenudstyr, som er gået i arv gennem flere generationer. Så på sigt er investering i køkkenudstyr fremstillet af støbejern en yderst fornuftig investering. Støbejernet skal dog lige blive varmt, men så har du også hurtigt effekt af den. Men uanset belægning og stil, bør du følge vejledning for bedste vedligeholdelse. Netop for at du får mest glæde af dit valgte køkkenudstyr fremstillet i gedigent støbejern.


 

Menu
Top